Eduard Baas podcast intermediair
Podcast in Intermediair

Eduard Baas, eigenaar van The Culture Nature Company in gesprek met intermediair in de podcast Work in Progress over de effecten van de lockdown en de aanhoudende coronapandemie.Work in Progress is dé podcast van Intermediair over carrière, work-life balance en persoonlijke groei.

Film_coaching
Video afspelen
Don’t forget your younger you
Be a natural coach
Een video over hoe het vrije kind in jou,
jouw coaching echter maakt
Film_Leadership
Video afspelen
Don’t forget your younger you
Be a natural leader
Een video over hoe het vrije kind in jou,
jouw leiderschap nog krachtiger maakt
Film_eduard
Video afspelen

Inspirerende video van Eduard Baas over de impact van het onbewuste

Human Being Management Boek

Human Being Management (HBM) is de vernieuwende management filosofie, ontwikkeld door Eduard Baas (1952), die oog heeft voor heel de mens. Dit boek geeft de onderbouwing voor hen die in hun werk bezig zijn met de implementatie van HBM binnen hun organisatie of als adviseur verbonden zijn bij de implementatie van HBM. Het boek geeft inzicht op een diep niveau wat HBM betekent voor de moderne organisatie, die heel de mens wil zien. Verkrijgbaar in elke erkende boekhandel.

boek Eduard Baas leiderschap
vanaf 1 juli te bestellen bij elke boekwinkel in Nederland

De negenjarige in de boardroom

Ben je op zoek naar een pageturner? Leg dit boek dan naast je neer.  Ben je een nieuwsgierige leider die wil blijven leren? Pak dit boek dan op.

Eduard Baas brengt na Human Being Management nu ook Human Being Leiderschap voor het voetlicht. Leiderschap met aandacht voor heel de mens. Want ook als je leiding geeft aan een bedrijf of organisatie, dan ben en blijf je bovenal mens. Weliswaar een mens met bijzondere kwaliteiten, maar daarnaast met krassen op de ziel. En met kinderlijke kantjes. Want in ieder van ons schuilt een kind dat zich graag gezien voelt, ergens bij wil horen en thuis wil komen. Maar ook grip wil houden op het leven, en zich soms te verantwoordelijk voelt voor van alles en nog wat. De kern van dit boek is de opvatting van de auteur dat ieder van ons tot in de boardroom wordt vergezeld door haar of zijn kinderlijke evenbeeld. Een evenbeeld dat ons handelen als mens en als leider bepaalt en beperkt.

In zijn opvattingen schuwt de auteur noch de breedte noch de diepte. Hij schetst leiderschap door de tijden heen, en neemt je mee naar de bijzondere wereld van de belevingspsychologie. Met zijn jarenlange praktijkervaring beschrijft hij de dilemma’s waar managers en leiders voor komen te staan. En hij komt onvermijdelijk uit bij jou. Hij stimuleert je om in de spiegel te kijken en je mooie en pijnlijke kanten moedig onder ogen te zien.

 

Welkom bij de studenten pagina van TheCultureNatureCompany. Hier vind je alle relevante informatie voor de studie die je op dit moment volgt of binnenkort gaat volgen.

De code die je gekregen hebt, brengt je gelijk bij jouw opleiding en de daarbij behorende informatie. Veel succes met je studie.

De studiebegeleiders.