Inhoud

Bespiegeling van Rudie
Interessant krantenknipsel
Ridin’ the Tiger
Waar wij aan bouwen met TheCultureNatureCompany
Hoe het ongemerkt werkt
Kruistocht in spijkerbroek

Boek bespreking

Mijn favoriete kinderboek over een dapper jongetje uit ‘deze’ tijd die per ongeluk terecht komt in een kinderkruistocht in de middeleeuwen en de leiding neemt. Ik las en herlas als kind het verhaal keer op keer. Het verhaal greep me.

Ik liep ook mee. Ik voelde me thuis in die groep ouderloze kinderen, dapper, onbevangen en vol hoop.Toen hij als door een wonder weer terugkwam in zijn eigen tijd was ik verdrietig en blij tegelijkertijd.

Laatst droomde ik dat ik voor een groep dakloze hongerige, jonge kinderen moest zorgen.

Ik was moedig, nam de leiding. Met mijn coach (in mijn eigen coach de coach traject) onderzocht ik de mogelijkheid dat de droom ging over mijn eigen innerlijk kind. Op zolder vond ik mijn oude kinderboek terug.

Met nieuwe ogen las ik het oude boek weer. Weer werd ik gegrepen. Ik herkende het kind in mijzelf, dat dappere, hoopvolle kind, waar ik nog veel beter voor mag gaan zorgen. Aan het einde gekomen was ik verdrietig en blij tegelijk ertijd.

Rudie

Van de redactie

Behoefte om te bouwen

Het is weer gebeurd. Na ons afscheid van myHBMcenter was ik van plan het maar eens heel rustig aan te doen.Frans leren, piano spelen, en heel misschien een bootcamp. Maar eerst uitslapen. Kleine ruimte huren voor, af en toe, een betekenisvol gesprek. Meer echt niet!
Dat was het plan. Maar door de ontspanning en vrijheid begon het weer te borrelen. Ideeën, plannen, projecten….

Hernieuwde kennismaking met oude bekenden en nieuwe ontmoetingen. Blijven werken met het ons zo dierbare ACT maar verrijkt met nieuwe inzichten. Eduard remt me niet af. Hij stimuleert me juist. Ik ben 56 jaar en oooh wat klopt de meting. De doelgerichtheid bonkt op mijn deur. De drang om vorm te geven wint het met afstand van mijn behoefte aan rust. Mijn hoofd (mijn cultuur)
vertelde me dat ik nu weleens recht had op rust. Maar mijn natuur besliste anders.
The Culture Nature Company. Die naam past als een jas.

Krantenknipsel

IJskoude moeders

Onderstaand artikel van zaterdag 1 mei 2021 is voor de gebruiker van ACT of kennis van de belevingspsychologie een open deur. Maar voor de gemiddelde lezer is dit toch nieuw en nieuws.

Het is belangrijk dat dergelijk nieuws nu meer en meer tot het ’gewone’ nieuws gaat behoren. Dat maakt de toegang tot ACT en het bespreken van de verdieping eenvoudiger en kan de coach op een dieper niveau zijn sessie aanvangen.

Ridin’ the Tiger

tweede editie voorjaar 2022

Onze allereerste leergang Ridin’ the Tiger is vol. In september 2021 starten de eerste 12 deelnemers aan deze gloednieuwe opleiding voor coaches van The Culture Nature Company. Wil je jezelf ook opleiden tot Belevingscoach? Laat je onderdompelen in het gedachtegoed met Eduard vanuit de Belevingspsychologie en leer rechtstreeks uit de praktijk van Rudie hoe je als belevingscoach deze rugzak vol met kennis en diepgang in je eigen leven en bedrijf toepast. Het leven is spannend, prachtig, gevaarlijk en snel. Jij mag zelf de tijger berijden en die energie geef je door aan diegenen die jij straks als coach begeleidt

Advertentie

In het voorjaar van 2022 start onze tweede leergang Ridin’the Tiger. Heb je interesse en wil je hier meer over weten? Vraag de brochure aan, of plan een zoom call in met Margo via margo@theculturenaturecompany.nl

“Een reactie van mij op een fantastische dag. Voor mij precies de diepgang waar ik naar op zoek ben en die nodig is om invulling te kunnen geven aan de ‘open eindjes’ na terugkoppeling van de meting. Er wordt beweging gecreëerd waardoor de onderliggende drijfveren op gevoelsniveau zichtbaar en voelbaar worden. De analyse van de voorouders is ook sterk en confronterend. Dat wat je over hen zegt, zit ook in delen in jou en door er letterlijk op te staan en te voelen lijkt het of de transformatie vanzelf op gang komt.”

Reactie van deelnemers aan de Floor is Yours

The Floor is Yours - vrijdag 2 juli

The Floor is Yours

Locatie Oude Delft 197, Delft
Begeleiders Eduard Baas en Rudie Nijhof
Deelnemers maximaal 6
Duur 1 dag van 9:00 tot 17:00
Prijs 545 euro (inclusief lekkere lunch en aangeklede borrel)
Bestellen in webshop
Margo ontmoeten@tcnc.nl

Vrijdag 2 juli is de eerstvolgende eendaagse training The Floor is Yours® in Delft op ons kantoor. The Floor is Yours is een verdieping op je eigen ACT profiel. Via grote floorboards ga je staan in levende lijve op je eigen ACT aspecten, om met begeleiding van Rudie, je eigen voorouder en ouder systeem in te duiken. Het mooie van werken met systemisch werk is dat je de familiepatronen in het licht en het donker kan zien verschijnen. In systemisch werk zijn ouders de architecten van je patronen broers en zussen zijn de confrontatie met je patronen, kinderen zijn de spiegels waarin jij je patronen kunt zien.

Vrijdag 2 juli is de eerstvolgende eendaagse training The Floor is Yours® in Delft op ons kantoor. The Floor is Yours is een verdieping op je eigen ACT profiel. Via grote floorboards ga je staan in levende lijve op je eigen ACT aspecten, om met begeleiding van Rudie, je eigen voorouder en ouder systeem in te duiken. Het mooie van werken met systemisch werk is dat je de familiepatronen in het licht en het donker kan zien verschijnen. In systemisch werk zijn ouders de architecten van je patronen broers en zussen zijn de confrontatie met je patronen, kinderen zijn de spiegels waarin jij je patronen kunt zien.

The Floor is Yours

Locatie Oude Delft 197, Delft
Begeleiders Eduard Baas en Rudie Nijhof
Deelnemers maximaal 6
Duur 1 dag van 9:00 tot 17:00
Prijs 545 euro (inclusief lekkere lunch en aangeklede borrel)
Bestellen in webshop
Margo ontmoeten@tcnc.nl
Vooruitkijken

Bouwstenen

Om te bouwen heb je bouwstenen nodig. Ons verdiepende coachprogramma ‘Ridin’ the Tiger staat als een huis. De eerste leergang is nu al volgeboekt.Verder werken we aan de ontwikkeling van een leiderschapsprogramma met de werktitel ‘de Reis van de leider’. Eduard schrijft een boek over leiderschap vol met nieuwe in-zichten, dat voor de zomer op de markt komt.Naast de verdiepende intensive ‘the Floor is Yours’ gaan er meer bouwstenen volgen. Mooie, retro, bouwstenen.Retro als een knipoog naar het oude, gecombineerd met nieuwe inzichten. Ook met ACT willen we verder, nieuwe kennis delen in betekenisvolle workshops.En natuurlijk is bouwen een creatief en interactief proces. We werken samen met opdrachtgevers en collega’s en krijgen steeds weer nieuwe inzichten. Aarzel dus niet om ook jouw wensen en ideeën kenbaar te maken.

Lees hier over onze drie nieuwe bouwstenen:

Lezing: krachtenvelden in ACT
Eduard neemt je mee in de diverse krachtenvelden die in de coachee verborgen liggen. Hoe werkt het op elkaar in en waarom heeft op het ene moment een aspect meer impact dan op een ander moment? Een verdiepende lezing, voor de actieve ACTor. Daarna is er uiteraard gelegenheid om met een goed glas wijn hierover door te praten.

Workshop: Individueren met ACT
Jung heeft de reis door het leven vanuit bewustwording `individueren` genoemd. Waar bevind jij je op deze reis? Stel vragen over je persoonlijke meting en wordt gespiegeld door Eduard en Rudie.

Workshop: Kindertaal als signaal
Leer luisteren naar de taal (woordgebruik, mimiek en toon) van je client en herken de fase waarin de verstoring is ontstaan. Een ogenschijnlijk kinderlijk eenvoudige aanpak met veel impact, begeleid door Rudie.

Ridin’the Tiger
Belevingspsychologie

Innerlijke patronen

 

Toen ik 13 was bereikte mijn opa de leeftijd van 65 jaar en ging hij met pensioen. Eindelijk vrij, eindelijk niet meer werken, heerlijk ‘eigen’ dingen doen. En ik vond dat heel normaal dat hij eindelijk ‘niks’ ging doen. Hij was melkboer geweest en ik had een deel van zijn werk meegemaakt: ‘s morgens om vier uur op, melk halen op de melkfabriek in grote melkemmers, dan zijn wijk rijden in Utrecht, kwam terug voor de koffie, (omdat hij weinig tijd had schonk hij de koffie op zijn schotel, liet het even staan, gooide het terug in zijn kopje en dronk de sterk afgekoelde koffie op) en hup weer verder.
‘s Avonds om zeven uur kwam hij thuis, ik hielp hem met de melkbussen schoonmaken tot half negen, nog een uurtje in de woonkamer en dan naar bed.
Mijn vader ging ook met pensioen. Eindelijk ‘niks’ doen.

Deze patronen heb ik mijn hele leven dus opgepikt uit mijn omgeving. En het gekke, maar met belevingspsychologie zeer verklaarbare feit, deed zich voor dat ik, toen ik mijn pensioenleeftijd bereikte, sjacherijnig werd omdat ik nog zoveel moest werken. Terwijlik het leuk vind wat ik doe! Toch vond ik het belachelijk dat ik om 7.00 uur op moest, dat ik een wekker moest zetten, dat ik nog uberhaupt een agenda had. Ik was toch met pensioen! Het koste enige tijd voor ik erachter kwam dat dit patroon van ‘niks’ doen diep genesteld zit in mij door de voorbeelden die ik kreeg. En natuurlijk kun je logisch redeneren: “Hij moest om 4 uur op, ik pas om 7 uur, da’s winst”, of “hij heeft hard moeten werken”, of “ik heb een veel minder zwaar leven gehad”, of, de dood-doener van allemaal “die tijden waren heel anders”. Nee, dat is leuk beredeneert maar dat is het niet. Het is het diepgewortelde patroon datje twee levens hebt. Dat je verantwoordelijkheid zwaar drukt vóór je pensioen en los mag laten ná je pensioen. Dat ik mijn persoon-lijke verantwoordelijkheid moet opknippen in twee delen vóór en ná pensioen, en dat dit normaal is. Het ontdekken en het besef dat ik gevormd ben door deze innerlijke patronen geeft werkelijk inzicht. En dat kon geen van de logische redeneringen mij geven. Verantwoordelijkheid nemen is een continue proces. De wekker is mijn hulpmid-del en het creëren van nieuwe ideeën dat is wat ik te doen heb in dit leven. En dat is één leven met één verantwoordelijkheid. Dat is wat me een vrij mens maakt en mij op een andere manier naar het leven leert kijken. Eduard

Colofon

Dit is een uitgave van TheCultureNature Company. Alles hiervan mag worden gedeeld,geknipt, geplakt of in welke vorm dan ookworden verspreid. En het is fair als je ook evennoemt waar je het vandaan hebt.
TheCultureNatureCompany: Oude Delft 197, 2611 HD, Delft. 06 1394 1999
email: Ontmoeten@tcnc.nl website: TcnCompany.nl

Welkom bij de studenten pagina van TheCultureNatureCompany. Hier vind je alle relevante informatie voor de studie die je op dit moment volgt of binnenkort gaat volgen.

De code die je gekregen hebt, brengt je gelijk bij jouw opleiding en de daarbij behorende informatie. Veel succes met je studie.

De studiebegeleiders.